Hjortejeger dømt etter turbofelling

En jeger fra Sunndal på Nordmøre må ut med 13.000 kroner etter at han skjøt fem hjorter på fem minutter høsten 2008.

Den erfarne jegeren satt på utkikkspost da syv hjorter plutselig kom ruslende forbi ham. Mannen skjøt fire av hjortene på 19 sekunder, og enda en hjort ble skutt fem minutter senere.

Fangsten ble imidlertid ikke bare innbringende for hjortejegeren fra Sunndal. I februar i år ble han bøtelagt med 8.000 kroner av politiet. De mente at hurtigfellingen var brudd på viltloven, da dyrene skal ha blitt utsatt for unødige lidelser, og jegeren ikke skal ha hatt kontroll på situasjonen.

Jegeren nektet å godta boten og måtte dermed møte i Nordmøre tingrett. Her forklarte mannen at han så hvor hvert enkelt skudd gikk og at han vurderte samtlige av dem som dødelige.

Retten viste imidlertid til at tiltalte burde ha avlivet den første kalven før han fortsatte å skyte. Dermed ble jegeren dømt til å betale boten på 8.000, samt 5.000 kroner i sakskostnader.

Jegeren mister ikke retten til å jakte, men har ifølge Jakt og fiskes nettutgave uttalt at han er usikker på om han kommer til fortsette med hjortejakt etter dommen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2