Hjemme (Foto: Privat)
Hjemme (Foto: Privat)

Hjemmehjelpere avslørt av skjult kamera

To hjemmehjelpere i Kristiansand har innrømmet å ha stjålet penger fra en 86 år gammel kvinne etter å ha blitt tatt på fersken med skjult kamera.

– Videoopptakene var avgjørende for etterforskningen av denne saken, sier politiførstebetjent Petter Sandell i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Avslørt av svigersønnen

Etterforskningen mot de to kvinnene er er ferdig etter at de to i avhør erkjente å ha stjålet penger fra den 86 år gamle kvinnen. Den ene erkjente å ha stjålet mellom 2.000 og 4.000 kroner, mens den andre har erkjent å ha stjålet 300 kroner.

LES OGSÅ: Hjemmehjelp mistenkt for fire drap

Det var kvinnens svigersønn, som avslørte hjemmehjelperne. 86-åringen er hjelpetrengende, men åndsfrisk og har besøk av den kommunale hjemmetjenesten fire-fem ganger daglig. I vår satte svigersønnen opp et kamera etter at svigermor klaget over at pengene hennes forsvant fort, og da ble tyveriene avslørt. Til sammen skal de to kvinnene ha stjålet 3.800 kroner på to måneder, ifølge logg og overvåkningsopptakene.

– Vi beklager på det sterkeste

LES OGSÅ: Matautomater skal erstatte hjemmehjelp i Finland

Helse og sosialdirektør i Kristiansand, Lars Dahlen, fikk vite om saken i forrige uke.

– Dette er forferdelig trist for den som er utsatt for tyveriet. Dette er fullstendig uakseptabelt, og en sak som er særs uheldig for den tjenesten vi yter, og den tilliten vi er avhengig av. Det er også tragisk for de som har utført det. Vi beklager på det sterkeste, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2