Hjelpepleiere i streik fra onsdag morgen

Fagforbundet brøt natt til onsdag meklingen med NHO Service og tar dermed ut 64 helsefagarbeidere i streik. Sykepleierforbundet kom til enighet fem timer på overtid.

– Streiken er ikke til å unngå med en motpart som overhodet ikke verdsetter sine ansatte eller møter standarden i bransjen for øvrig, sier forhandlingsleder i Fagforbundet, Kjellfrid Blakstad.

– Dette kan ikke Fagforbundet akseptere, fastslår hun.

Da klokka hadde passert 1 natt til onsdag, var det klart at det ble brudd i forhandlingene mellom Fagforbundet og NHO Service, den ene av de to parallelle meklingene.

Norsk Sykepleierforbund og NHO Service kom på sin side til enighet over fem timer på overtid i meklingen. Dermed blir 44 sykepleiere i Sykepleierforbundet i Oslo og Hordaland likevel ikke tatt ut i streik fra onsdag av.

Fagforbundets medlemmer i kommersielle sykehjem streiker for å få de samme pensjonsrettighetene og lønns- og arbeidsvilkårene som ansatte i kommunale og andre private, ideelle sykehjem. Det var ikke minst kravet om samme pensjon som i det offentlige, som førte til bruddet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2