Hevder politiet kutter 500 stillinger

Politidistriktene har ifølge Politiets Fellesforbund varslet at de må kutte 440 stillinger de neste årene. Men det er ukjent for Politidirektoratet.

Politiets Fellesforbund bygger tallene på innsamlede opplysninger fra tillitsvalgte i alle politidistrikter og opplysninger som politiledelsen selv har gitt, skriver VG.

I tillegg til kuttene i distriktene kommer pålegg om å spare inn 67 millioner kroner i Oslo politidistrikt og kutt i Kripos. Samlet vil det om tre-fire år være 500 færre politifolk enn i dag, fastslår Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen.

– Det som nå skjer, er det motsatte av det justisministeren har fortalt Stortinget og det norske folk, nemlig at vi aldri har hatt så mye politifolk som nå. Knut Storbergets (Ap) troverdighet er med dette kraftig svekket, sier Johannessen til VG.

Justisministeren henviser til Politidirektoratet å svare på kritikken.

– At 500 stillinger skal fjernes, er ukjent for oss. Etaten er styrket med 460 sivile stillinger i 2009. I tillegg gir det effekt at alle polititjenestemenn jobber en time ekstra per uke, noe som utgjør 230 årsverk, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2