hercules-minnestund - Luftforsvaret minnes sine døde

Torsdag formiddag var de etterlatte etter Hercules-ulykken på Kebnekaise samlet til minnestund med Luftforsvaret på Gardermoen militære flystasjon.

Fem norske offiserer mistet livet da Forsvarets nyeste Hercules transportfly, Siv, fløy inn i vestsiden på Kebnekaise-massivet i Nord-Sverige sist torsdag. Flyet deltok i øvelsen Cold Response, og var på vei fra Evenes til Kiruna da det forsvant fra radaren kort tid før det skulle lande i den nordsvenske byen.

Etter et vanskelig letearbeid i dårlig vær på fjellet ble de første vrakrestene funnet. Det er også funnet levninger av de fem som var om bord: oberstløytnant Truls Audun Ørpen (46), kaptein Bjørn Yngvar Haug (40), kaptein Siw Robertsen (45), kaptein Steinar Utne (35) og kaptein Ståle Garberg (42).

Det ble en annerledes minnestund på Gardermoen flystasjon torsdag. De levningene som er funnet, er ikke identifisert ennå, og det var ingen bårer under den høytidelige seremonien i glasshangaren. I stedet ble det vist bilder av de omkomne.

Generalinspektøren for Luftforsvaret, generalmajor Finn Kristian Hannestad, holdt en minnetale, og det ble holdt ett minutts stillhet. Det var også musikalske innslag av Forsvarets stabsmusikk, Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2