
Her fôres laksen med norske grantrær
Verdens matvareprodusenter ser mot Norge. For første gang mates oppdrettslaks med fôr utviklet med norsk teknologi, basert på norske grantrær.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I havgapet på Helgelandskysten skjer en stille revolusjon. Laksen i merdene ved Dønna utenfor Sandnessjøen får fra nå en helt ny type fôr, laget av norske grantrær.- Verden ser mot Norge nå, og dette er tema på store internasjonale konferanser, sier professor Margareth Øverland. Hun leder selskapet Foods of Norway, med tilknytning til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.Norsk teknologiDet har tatt mer en seks år å utvikle denne helt unike metoden for å f
For å lese eldre artikler må du logge inn eller registrere en TV 2 Konto
Det er gratis å registrere seg og du får da tilgang til hele arkivet vårt.
Artikkelen er oppdatert