HELSE FØRDE: 93 pasienter skal være feilvurdert og havnet på feil venteliste. (Foto: Colourbox)
HELSE FØRDE: 93 pasienter skal være feilvurdert og havnet på feil venteliste. (Foto: Colourbox)

Helse Førde feilvurderte 93 pasienter

Helse Førde har feilvurdert 93 pasienter av 213 som sto på venteliste for rask behandling av kreft- og hjertesykdommer.

Det viser en gjennomgang av ventelistepasientene på medisinsk poliklinikk ved Nordfjord sjukehus. Disse pasientene får nå tilbud om rask konsultasjon med spesialist, skriver Helse Førde på sin hjemmeside.

I forrige kom det for en dag at det hadde vært en svikt i de polikliniske henvisningene ved den medisinske avdelingen på sykehuset.

Saken ble innmeldt til Helsetilsynet torsdag, og Helse Førde har nå gått gjennom alle henvisningene til de som per i dag står på venteliste til poliklinikktime.

LES OGSÅ: Døde etter fall fra sykehussenga

– Fem spesialister har gått gjennom henvisningene. De nye vurderingene viser at 93 pasienter har havnet på feil venteliste, det vil si på listen som ikke gir rett til prioritert, sier fagdirektør Hans Johan Breidablik i Helse Førde.

Blant de 93 skulle 45 allerede ha vært til konsultasjon ved en poliklinikk.

LES OGSÅ: Regjeringens sykehusløfte gjelder ikke Oslo

– Vi har ikke klart å holde fristene til disse pasientene. De det haster mest med har fått tilbud om time denne og neste uke. Vi håper å få innkalt alle 45 innen svært kort tid, og tar i bruk de medisinske poliklinikkene både i Førde, Florø, Eid og Lærdal for å klare det, sier Breidablik.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2