heli-kommisjonen-F - Ulykkesstedet ga ingen svar

Havarikommisjonen gjorde seg sent tirsdag ferdig på ulykkesstedet i Hardanger - uten å ha kommet noe nærmere årsaken. - Dette kan bli vanskelig, sier undersøkelseslederen.

- Det er alltid vanskelig å lete etter årsaken når det har vært brann, og dette er nok ikke blant de letteste tilfellene. Vi starter våre undersøkelser for å finne svar, men det er ikke alltid vi lykkes, sier undersøkelsesleder Ørnulf Lien til NTB.

Statens havarikommisjon for transport avsluttet tirsdag kveld sin jobb på ulykkesstedet på fjellet mellom Kinsarvik og Eidfjord, der helikopteret med fem personer om bord styrtet mandag kveld. Lien understreker at kommisjonen nå anser seg ferdig på stedet. Helikoptervraket og vrakdeler skal omgående hentes ned fra fjellet for å fraktes til hovedkvarteret på Lillestrøm for ytterligere undersøkelser.

- Forhåpentlig vil de videre undersøkelsene der gi oss informasjon om hva som forårsaket ulykken, sier Lien.

Kommisjonens folk på stedet tok ikke med seg noe fra ulykkesstedet tirsdag kveld, men maskinen og vrakdeler vil bli hentet ned allerede onsdag hvis været og «andre praktiske» forhold tillater det, ifølge Lien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2