Håpet ute for 240 arbeidsplasser i Høyanger

Det siste håpet er ute for fortsatt drift ved Fundo Wheels i Høyanger. Fredag går de siste av 240 ansatte ut fabrikkporten og bedriften legges ned.

Helt til det siste har det blitt arbeidet for fortsatt drift ved felgfabrikken, som er den største arbeidsplassen i kommunen. De to viktigste kundene, bilfabrikkene Volvo og Audi, har signalisert interesse for fortsatt kjøpe av felger fra Høyanger. Men onsdag ettermiddag kom beskjeden om at Volvo har funnet en ny leverandør. Dermed var det kroken på døra.

– Vi må nok innse at virksomheten opphører. Det er veldig tungt for mange, sier hovedtillitsvalgt ved Fundo, Erik Flæte.

– Vi har hatt et veldig godt arbeidsmiljø her på Fundo og folk har strekt seg langt for å prøve å opprettholde arbeidsplassene. Nå har det for alvor gått opp for folk som har jobbet her i svært mange år at arbeidsplassen deres er borte.

Ordføreren i Høyanger, Kjartan Longva, har arbeidet for å beholde den største arbeidsplassen i kommunen. Han regner med at 500 arbeidsplasser vil forsvinne når underleverandører til Fundo og andre bedrifter merker virkningene av konkursen.

Fundo ble rammet av krisen i bilindustrien i fjor høst og bedriften gikk konkurs i januar. Driften var sikret fram til torsdag, da det meste av arbeidet stoppet. Fredag kommer de siste felgene fra sluttkontrollen på fabrikken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2