Hanssens sønn telefonhealet av Snåsamannen

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) ringte i 1997 Snåsamannen for å få hjelp mot sønnens kolikkplager. Etter to samtaler var gutten kvitt plagene.

Hanssen forteller til VG at sønnen Håkon hadde kolikkplager nesten fra første dag etter fødselen i april 1997.

Om det var en spesifikk anbefaling om at Snåsamannen kunne hjelpe kolikkbarn, husker han ikke, men Hanssen, som på den tiden var fylkesordfører i Nord-Trøndelag, endte opp med å ringe Joralf Gjerstad.

– Gjerstad sa bare «Det e’ greit, jeg skal se hva jeg kan gjøre». Så la vi på og jeg tenkte at dette neppe ville hjelpe, sier helseministeren.

Men ti minutter senere startet prosesser i sønnens kolikkplagede mage.

– Håkon lå i en vippestol, og så begynte han å fise, eller slippe ut luft som det heter her. I ti-femten minutter kom det sånne mengder at både jeg og Rigmor syntes det var totalt usannsynlig at det var mulig, sier Bjarne Håkon Hanssen. Han forteller at sønnen sovnet i 18-tiden og sov hele kvelden, natten og til langt utpå neste dag.

Da sønnen etter tre-fire dager gradvis begynte å bli dårligere igjen, ringte Hanssen opp Snåsamannen på nytt, og Jerstad sa også denne gangen at han skulle se hva han kunne gjøre.

– Akkurat det samme skjedde igjen. Han slapp ut enorme mengder luft, sovnet og hadde etter det ingen problemer med magen, sier den profilerte Ap-statsråden, som siden har måttet revurdere sin egen skepsis til alt overnaturlig. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2