Grønt lys for å frata 20-åring lappen etter festing

Regjeringsadvokaten gir politiet i Egersund medhold i at festing og høy musikk gir grunnlag for å frata en 20-åring førerkortet i tre år.

Etter først bot og advarsel og senere beslag av stereoanlegg som følge av gjentatte klager, valgte politiet i Egersund i april å frata en 20-åring førerkortet for tre år.

Da en anke til Politidirektoratet ikke førte fram, stevnet hans advokat, Sigvart Bilstad, staten ved Justis- og politidepartementet.

– At en 20-åring spiller høy musikk og tar seg en fest i helgene er helt normalt. En ting er å ta lappen fra alkoholikere som flere ganger i uken er overstadig beruset i arbeidstiden. Dette er noe helt annet; en ung mann som tar seg en fest en fredag- eller lørdagskveld, sier advokaten.

Mandag kom tilsvaret fra regjeringsadvokaten, som mener politiet hadde rett til å ta fra 20-åringen førerkortet i tre år for å ha spilt høy musikk og festet, melder TV 2.

I politiets begrunnelse heter det også at 20-åringen er observert beruset i sentrum, men han har aldri vært innbrakt av politiet. Politiet mener at det ikke trenger å være trafikkrelaterte forhold for at kravet om at vandel og edruelighet må være i orden skal komme opp til vurdering.

Saken skal avgjøres i Dalane tingrett i løpet av høsten. I mellomtiden kan imidlertid 20-åringen kjøre bil og skjøtte sitt virke som anleggsmaskinsjåfør. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2