Grafiker fengslet i to uker

Kassereren som har innrømmet å ha tatt nær 7,5 millioner kroner av klubbkassen til Aftenpostens Grafiske Klubb, ble torsdag varetektsfengslet i to uker.

Den første uka må han sitte med brev- og besøkskontroll, går det fram av kjennelsen fra Oslo tingrett. 59-åringen godtok fengslingen. Han har innrømmet de faktiske forholdene, men erkjent ikke straffskyld, skriver Aftenposten.no.

– Hvis etterforskningen går raskere kan han få slippe ut før de to ukene er omme, men det er flere sider ved hans forklaring som politiet ønsker å ettergå, sier politiadvokat Knut Horn til VG Nett.

Mannens forsvarer Arne Gunnar Aas vil ikke kommentere saken noe utover at hans klient har godtatt fengslingen.

– Han har bedt meg om ikke å kommentere saken ytterligere, sier Aas til NTB.

– Disse opplysningene kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier politiadvokat Christian Stenberg til avisen.

59-åringen hadde sin siste arbeidsdag mandag denne uka. Han innga selv en anmeldelse til politiet mandag, og ble pågrepet av politiet tirsdag.

Av kjennelsen fra Oslo tingrett går det fram at retten mener at det er nærliggende fare for at 59-åringen vil forspille bevis i saken. Retten viser til at 59-åringen har forklart at pengene er tapt, men at dette ikke er undersøkt eller på noen annen måte bekreftet.

– Før man har gjort nærmere undersøkelser hva gjelder dette, samt om det er flere personer knyttet til de anførte pengetransaksjonene blant annet til Nigeria, mener retten at det foreligger en reell og nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis i saken, heter det blant annet i kjennelsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2