GPS finner oldemor

Elsa Brølling (84) liker å gå tur, men har Alzheimer – takket være en GPS som damen har i lomma kan de ansatte finne henne igjen dersom hun går seg vill.

FRI OG FRANK: Alzheimer syke Elsa Brølling elsker å ta seg en spasertur på egen hånd. Det kan hun   med en GPS i lomma, som gjør at de ansatte ved pleiehjemmet kan finne henne hvis hun går seg bort. (Foto:  Ole Sommarset/TV 2)
FRI OG FRANK: Alzheimer syke Elsa Brølling elsker å ta seg en spasertur på egen hånd. Det kan hun med en GPS i lomma, som gjør at de ansatte ved pleiehjemmet kan finne henne hvis hun går seg bort. (Foto: Ole Sommarset/TV 2)

Den norskfødte 84-åringen kan kanskje være glad for at hun bor i Danmark på sine eldre dager. I Norge setter personvernloven sterke begrensninger på bruk av GPS, fordi det regnes som overvåkning. Så langt har ingen norske pleiehjem tatt i bruk dette. Det er overvåkning - Ja, det er jo overvåkning, medgir assisterende leder på Hvenekilden plejecenter, Susanne Andersen. - Men vi bruker dette hjelpemiddelet bare når d

Mer innhold fra TV 2