Gjenopptar lisensjakt på ulv

Miljøverndepartementet opprettholder kvotene for lisensfelling av åtte ulver i Sør-Norge. Jakta ble innstilt i forrige uke på grunn av klager fra flere organisasjoner.

– Miljøverndepartementet mener det er faglig rom for å beholde kvotene som er satt av rovviltnemndene og samtidig oppnå bestandsmålet på tre årlige ynglinger, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

I Nordland er det ikke åpnet for lisensjakt, og i Troms og Finnmark har ikke klagefristen gått ut ennå. Det gir Naturvernforbundet et visst håp.

– Vi håper Miljøverndepartementet i alle fall lytter til vår klage i Troms og Finnmark. Fra disse områdene kan det komme ulv fra Finland og Russland som er viktige for å sikre ulvestammen i Norge framover, sier Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken.

Bondeorganisasjonene er på sin side tilfreds med regjeringens beslutning.

– Det er viktig at departementet lytter til rovviltnemndenes anbefalinger, og det er bra at de er blitt tatt til følge. Det forventer vi også at de vil gjøre i de nordligste fylkene, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag til Nationen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2