gjedde-angrep-F - Dinglet med foten da gjedda hogg til

Da Oddgeir Løe (30) satt med beina i vannet ved idylliske Vansjø i Moss, ble han angrepet av ei godt voksen gjedde. Da han løftet foten opp av vannet, hadde fisken hele ankelen i kjeften.

Løe satt sammen med en kompis, et par onkelbarn og deres venner og koste seg med beina dinglende ned i vannet fra en flytebrygge på badeplassen Vepsen da han plutselig kjente at noe skjedde under vann. Han trodde det var noen som hadde tatt tak i foten med en hånd for å tulle litt med ham. Det var det ikke.

– Det hogg til, og da jeg dro foten opp, satt det en svært gjedde fast i foten. Den var sikkert 50 centimeter lang, og den hadde hele ankelen inne i kjeften, forteller Løe til Moss Avis.

En rekke småsår på foten taler sitt tydelige språk: Her har skarpe tenner vært på ferde. Heldigvis slapp gjedda taket like brått som den hadde bitt.

– Det gjorde ikke noe vondt, men blodet rant, for tennene gikk rett gjennom huden, sier Oddgeir Løe.

Ungene ble nok forskrekket da de så det som skjedde, men fikk beskjed om å hoppe uti for at de senere ikke skulle bli redde for å bade i Vansjø. Det samme gjorde onkel Oddgeir.

– Jeg ble skikkelig skremt, men ikke mer enn at jeg også valgte å hive meg ut i vannet etterpå. Jeg har prøvd å fiske gjedde på vanlig måte i mange år, men aldri klart å få napp. Litt rart å tenke på at det når det først skjedde, så skulle det skje på denne måten, sier han til lokalavisa, som funderer på om den tatoverte pirajaen på foten kan ha tiltrukket seg den norske ferskvannskjempen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2