Giske: Ingen uenighet om statlig eierskap

Den ideologiske striden om statlig eierskap er over, fastslår næringsminister Trond Giske (Ap) etter å ha møtt norske investorer og næringslivstopper.

Staten er Norges største eier, og besitter verdier for mellom 500 milliarder og 600 milliarder kroner på Oslo Børs. I løpet av vinteren kommer statsråden med en stortingsmelding om statlig eierskap, og tirsdag inviterte han til samråd.

– Det er viktig for meg å bruke kompetansen disse representerer. Jeg opplever at den ideologiske konflikten rundt statlig eierskap er mindre enn den var tidligere, sier Giske.

Blant deltakerne var Olav Thon, Norwegian-sjef Bjørn Kjos, Anette Olsen i Fred Olsen AS, investor Christen Sveaas, Umoe-direktør Jens Ulltveit-Moe, investor Jan P. Collier, administrerende direktør Elisabeth Grieg og Olav Nils Sunde i Color Line.

– Jeg har fått mange gode innspill til hvorfor staten bør eie, hva vi bør eie og hvordan vi bør utøve eierskapet vårt, hvordan vi plukker ut styremedlemmer, hvordan vi legger opp lederlønnspolitikken og hvordan vi håndterer rollefordelingen mellom eier, styre og selskapets administrasjon, der staten må være en aktiv og deltakende eier, sier Giske. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2