Gateprostituerte tilbake i hovedstaden

Loven som forbyr sexkjøp, hadde en kortvarig virkning. Natt til lørdag ble det registrert 121 prostituerte på gata i Oslo.

80 av dem var fra Nigeria, ifølge tellingen som ble gjort av Pro Sentret.

Tallene kommer som en stor overraskelse på politiet i Oslo.

– Disse tallene er ekstremt høye og stemmer ikke med vårt inntrykk. Vi har ikke sett mange nigerianske kvinner. Og de er i hvert fall ikke på Karl Johan, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon til Aftenposten.

Fagkonsulent Bjørg Norli i Pro Sentret sier at økningen har skjedd veldig fort. Sentret har derfor ikke fått snakket med så mange av kvinnene og vet ennå ikke om de har kommet organisert eller alene.

Da loven som forbyr sexkjøp ble innført 1. januar 2009, ble så å si all prostitusjon på gata borte både fra Oslo og andre store norske byer.

Men også fra andre større byer i Norge har det kommet rapporter de siste ukene om at de prostituerte er på vei tilbake. Økningen har imidlertid ikke vært så eksplosiv som i Oslo.

45 menn er anmeldt for sexkjøp i Oslo etter at loven ble innført. Ifølge Hansen kunne politiet tatt dobbelt så mange om de hadde prioritert det. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2