Full City-aksjonen tar vinterpause

Ennå gjenstår mer opprydningsarbeid etter Full City-ulykken, men nå tar arbeidslagene vinterpause. 1. mars skal aksjonen tas opp igjen - hvis ikke vinterstormene fjerner den siste oljen.

Fredag pakkes alt utstyr bort for vinteren, og arbeidslagene og staben takkes for innsatsen for denne gang. Det opplyser Interkommunalt Utvalg mot akutt forurensing i Telemark (IUA Telemark), som har ledet aksjonen på land på Telemarkskysten.

Det er nå fire måneder siden lasteskipet Full City forliste ved Såstein utenfor Langesund, og store mengder olje forurenset strender i Telemark, Vestfold og Aust-Agder.

Grovrensingen av strendene i Telemark er nå ferdig, og de aller fleste stedene er også finrensingen ferdig, ifølge aksjonsledelsen. Det gjenstår fortsatt noe spylearbeid og finrensing som vil bli gjort til våren - hvis da ikke vinteren blir så stormfull at bølgene piskes inn over skjærgård og badefjell og fjerner de siste restene av olje.

Full City ble slept til verft i Göteborg 14. september og ligger der fortsatt. De kinesiske eierne har ifølge Teknisk Ukeblad bestemt at skipet skal repareres ved verftet i Göteborg, og dette arbeidet starter umiddelbart. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2