OSLO 19990623: St. Hans feiring med bål og grilling på Bygdøylund.Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
OSLO 19990623: St. Hans feiring med bål og grilling på Bygdøylund.Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Frykter sankthansbål skal ende i brann

Godvær og sol gjør at det i store deler av landet vil være stor brannfare under midtsommerfesten.

Norsk brannvernforening ber folk om å passe nøye på.

Ber folk tenke seg om

– Vi oppfordrer alle som har planer om å fyre opp sankthansbål til å vurdere situasjonen nøye før bålet tennes, sier Dagfinn Kalheim, administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

Ifølge Kalheim er stor skogbrannfare, mye vind og nærhet til annet brennbart materiale forhold som tilsier at man ikke bør tenne på et flere meter høyt bål.

Anbefaler små bål

I stedet for å bygge stort, anbefaler han små håndterlige bål der en kan fylle på med mer materiale etter hvert som det brenner.

Også uvettig pølsegrilling med engangsgriller kan skape problemer.

– Vårt råd er derfor alltid å ha med seg en stor flaske med vann som man kan slukke engangsgrillen med etter endt grilling. Da kan man ta grillen med seg i en søppelpose, og kaste den fra seg i avfallskonteinere uten å være redd for at det skal ta fyr, sier Kalheim. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2