Frykter huskollaps - 20 evakuert i Bergen

20 personer i et nabolag bak Bryggen i Bergen ble evakuert onsdag kveld på grunn av frykt for at et murhus skulle rase sammen.

- Brannvesen og bygningssakkyndige har vurdert sprekker i en grunnmur som såpass alvorlig at det ikke kan utelukkes at huset kan rase sammen. Derfor er huset og de nærmeste husene evakuert. Totalt er det snakk om ti-tolv personer i det rasutsatte huset og åtte personer fra det øvrige nabolaget, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Vakthavende sjef i brannvesenet Tore Kallekleiv er på stedet og sier til bt.no at brannvesenet mener det er en reell fare for at huset skal kollapse:

- Vi har sett svære sprekker i en mur og hørt knakelyder i bygningskonstruksjoner. Det er ikke trygt å bo her i natt, og vi tar ingen sjanser, sier han.

Politiets innsatsleder Bård Tore Nordheim sier til ba.no at en geolog som deltok på befaringen, vurderer at det er «stor fare for at det fem etasjer høye bygget kan rase sammen».

Det rastruede huset har adresse Koren Wibergs plass 8. I denne gata er beboere fra totalt fem adresser evakuert, får NTB opplyst hos politiet. I tillegg er det snakk om 12 evakuerte fra Wesenbergsmauet 3 A, B og C og Wesenbergsmauet 5. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2