Frp vil innføre full valgfrihet på statens regning

Frp-lederen Siv Jensen vil innføre full valgfrihet innenfor alle offentlige tjenester og garanterer at staten skal ta regningen. Dette er tatt rett fra Frps partiprogram, men ble lørdag presentert som ett av løftene i det mye omtalte 100-dagersprogrammet

Frp-ledelsen hadde valgt det private omsorgssenteret Ringvåltunet i Trondheim som ramme for presentasjonen av de tiltakene Frp vil innføre i løpet av 100 dager etter at partiet får regjeringsmakt. Det meste er kjent Frp-politikk.

– Alle borgere skal ha retten til å velge mellom ulike tjenester, enten de blir utført av det offentlige eller private. Og staten skal betale. Dette gjelder områder som skole, omsorg, hjemmehjelp, sykehus, rusbehandling og barnehager, lovet Jensen.

Hun plukket ut tre overordnede saksfelt det Frp straks vil gå i gang med å endre Norge. Total valgfrihet er det første, deretter skattelettelser og andre grep for å gjøre Norge til det mest konkurransedyktige landet i Europa. Som et tredje punkt trakk Jensen fram skjerpet kamp mot kriminalitet og innstramming i asylpolitikken.

– Dette er vår politikk, det Frp går til valg på. 100-dagersprogrammet er ikke satt sammen for å tekkes andre partier, men jeg tror nok det vil være punkter her som er av interesse for flere, sa Jensen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2