Frp: – Regjeringen har mistet kontrollen på asylpolitikken

Fremskrittspartiet mener regjeringen er handlingslammet i asylpolitikken. Partiet krever en dramatisk innstramming av asylreglene.

– Det er en åpenbar sammenheng mellom asylregler på den ene siden, og antall søknader på den andre siden, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp, Per-Willy Amundsen, til NTB.

Torsdag la Utlendingsdirektoratet (UDI) fram tall som viser at økningen av antall asylsøkere fortsetter, til tross for at regjeringen har lagt fram en rekke innstrammingstiltak i asylpolitikken. Norge opplever også sterkere økning enn andre europeiske land.

Frp mener Norges asylpraksis er altfor liberal.

– Alle menneskesmuglere har rettet blikket mot Norge, og derfor opplever vi rekordartet tilstrømning av asylsøkere, sier Amundsen.

– Regjeringen må foreta en dramatisk innstramming av asylreglene. Dette landet må slutte å fremstå som det naive, snille Norge, sier han.

Amundsen mener regjeringen er handlingslammet i asylpolitikken, og at den har mistet kontrollen.

– UDI klarer ikke å behandle sakene raskt nok, og de har ikke mottaksplasser nok. Vi frykter at UDI ikke har kapasitet til å behandle søknadene grundig nok, og at de kommer til å gi opphold til mennesker for å få dem ut av køen, sier Amundsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2