Frp-politiker tar opp drapssaker på toppmøte i Italia

Frps Åse Michalsen ønsker en domstol som kan ta saker der flere land er involvert. På en internasjonal konferanse i Italia mandag tar hun opp drapet på Martine Vik Magnussen i 2008.

Michalsen, som sitter i justiskomiteen på Stortinget, kommer også til å ta opp drapet på Pernille Marie Throndsen i 2010, skriver VG. De to unge kvinnene på 23 og 21 år ble drept i Storbritannia og Ungarn, og begge deres antatte drapsmenn er fortsatt på frifot i sine hjemland.

Farouk Abdulhak fra Jemen er siktet for drapet på Magnussen mens kinesiske Zhao Fei har innrømmet drapet på Throndsen som han tidligere var kjæreste med.

– Jeg kommer til å ta opp disse sakene som eksempler på hvorfor jeg mener det bør etableres en transnasjonal domstol som kan ta alle saker som involverer flere land, sier Michalsen.

Parlamentarikere fra hele verden deltar på konferansen om internasjonal strafferett i Roma.

.– Begge disse sakene har aldri fått en løsning selv om det har gått flere år, og nå må vi som ansvarlige justispolitikere sammen se på hvordan det går an å løse slike saker. Vi må løfte i flokk, sier Michalsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2