Frp-nestleder under etterforskning ber seg fritatt

Andre nestleder Per Arne Olsen i Frp ber om å bli fritatt fra sitt verv i partiet fram til boligkjøpsaken er ferdig etterforsket av politiet.

– Partiets vedtekter slår fast at tillitsvalgte som hovedregel skal suspenderes mens etterforskning pågår. Jeg er opptatt av å opptre på en ryddig måte og tar derfor selv initiativ til at det skjer gjennom at jeg fritas fra mitt nestlederverv til etterforskningen er avsluttet, sier Olsen i en pressemelding.

Økoteamet i Vestfold politidistrikt har åpnet etterforskning av Frp-nestleder og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen og sittende Frp-varaordfører i Tønsberg Bent Moldvær, skriver Tønsbergs Blad.

Bakgrunnen er at de begge fikk kjøpe leiligheter direkte fra utbyggeren av boligprosjektet på Jarlsø i Tønsberg. Dette prosjektet ble utvidet med 130 flere leiligheter enn det som var vedtatt i reguleringsplanen, samtidig som Olsen var ordfører og Moldvær satt som leder i bygningsrådet.

Utbyggingsprosjektet var så populært at 53 leiligheter var solgt før annonseringen startet. Et halvt år etter byggestart var 110 av 116 leiligheter solgt, samtidig som Olsen og Moldvær altså hadde sikret seg en avtale direkte med utbyggeren.

Ifølge Tønsbergs Blad skal Olsen også ha fått en garasjeplass til en verdi av 220.000 kroner vederlagsfritt av utbyggeren.

Leder Jan Stapnes i økoteamet i Vestfold politidistrikt sier til avisen at etterforskningen vil omfatte måten Olsen og Moldvær skaffet leilighetene på, og dessuten garasjen Olsen fikk av Jarlsø Eiendom. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2