Frikjent for plagsom atferd mot UNE-direktør

Oslo tingrett frikjente fredag tidligere leder av Oslo RV, Beret Werner (27) for tiltalen om plagsom atferd mot direktør Terje Sjeggestad i Utlendingsnemnda.

Werner var tiltalt for «ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred», ifølge tiltalen.

Bakgrunnen for saken var debatten om hjemsending av afghanere sommeren 2007. Werner var aktiv i Støttenettverket for afghanske flyktninger.

I tillegg til å samle inn penger og demonstrere for saken, sendte hun til sammen 35 tekstmeldinger til Sjeggestad, der han ble holdt personlig ansvarlig for det som kunne skje med de hjemsendte afghanerne.

Tingretten begrunner frikjennelsen med at tekstmeldingene først og fremst blir sett på som «utfordrende mot Sjeggestads rolle som tjenestemann fremfor ham som privatperson».

– Frifinnelsen betyr ikke at det er fritt fram for andre å følge Werners eksempel. Utidige og pågående henvendelser kan, avhengig av omstendighetene, rammes av straffelovens forbud mot forulemping av offentlig tjenestemann, en straffebestemmelse som påtalemyndigheten ikke fant grunnlag for å anvende i denne saken, heter det frifinnelsen.

Aktor, politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby, la ned påstand om bot på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager hvis boten ikke betales, og med fradrag av to dager for tiden Werner satt varetektsfengslet.

Werners forsvarer Cecilie Elisabeth Schjatvet la ned påstand om at Werner måtte frifinnes. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2