Frikjent for overgrep, dømt til erstatning

En 49 år gammel mann er frikjent i Agder lagmannsrett for misbruk av stedatteren. Samtidig er han dømt til å betale 130.000 kroner i oppreisning til den samme jenta.

Da saken ble behandlet i Lister tingrett i november i fjor, ble mannen dømt til fengsel i fire år for gjentatte seksuelle overgrep mot stedatteren fra 2001 til hun rømte hjemmefra i 2007.

Det ble nedlagt forbud mot omtale av dommen, og saken har derfor ikke vært offentlig kjent før Farsunds Avis fikk tilsendt dommen fra ankesaken i lagmannsretten.

Her ble mannen frikjent for tiltalen om seksuell omgang, men dømt til 90 dagers fengsel hvorav 30 dager ubetinget for besittelse av bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

Fordi det i sivile erstatningssaker er et lavere beviskrav enn i straffesaker, mener lagmannsretten at det er riktig å dømme mannen til å betale stedatteren 130.000 kroner i oppreisning for overgrep som han rent strafferettslig er blitt frikjent for i den samme retten. I dommen heter det at det er en «klar sannsynlighetsovervekt» for at jenta har vært utsatt for overgrepene hun har forklart seg om. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2