Forsinkelser i flytrafikken

Ved Gardermoen håndterer man sprengkulda uten problemer, men dårlig vær i Stockholm og i Storbritannia gjør at reisende må belage seg på forsinkelser.

– Vi har en helt fin værsituasjon på Gardermoen, og fly til og fra andre destinasjoner enn Storbritannia og Arlanda i Stockholm går greit. Men reisende til og fra disse destinasjonene må belage seg på forsinkelser, sier medierådgiver Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB onsdag formiddag.

Flytrafikken til og fra Stockholm lå nede på grunn av snøvær onsdag formiddag. Ingen fly kunne lande eller ta av fra Arlanda, noe som forplantet seg til Gardermoen. Rundt 60.000 passasjerer er berørt av problemene på Arlanda, melder nyhetsbyrået TT.

I Storbritannia meldes det at det er vinterens første snøfall over London og hele den sørøstlige delen av landet som har skapt store problemer for flytrafikken. Blant annet ble Stansted-flyplassen stengt i 6-tiden, men åpnet igjen to timer senere. Reisende må imidlertid belage seg på store forsinkelser, melder Sky News.

– Passasjerer bes ta kontakt med sitt eget flyselskap for å få mer informasjon om sine reiser, sier Andersen som likevel beroliger folk som skal ut og fly til andre destinasjoner:

– Vi venter ingen andre forsinkelser enn til Stockholm og Storbritannia i dag, men likevel er det bare for de reisende å følge med på våre hjemmesier og Facebook-sider, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2