Forkaster anker etter angrep på transittmottak

Høyesterett forkaster ankene fra to tsjetsjenere som deltok i angrepet på transittmottaket Nordbybråten i Østfold sommeren 2008.

21-åringen og 29-åringen som ikke får medhold av Høyesterett ble dømt til ni måneders fengsel i Moss tingrett i 2009 for vold, eller for å ha planlagt voldsbruk, mot flere av beboerne på mottaket.

De anket til lagmannsretten, men dommene ble stående.

Begge hevder at de ikke var med på angrepet, selv om mange vitner har fortalt at de var til stede. Om lag 40 tsjetsjenere deltok i det voldsomme angrepet på Nordbybråten transittmottak i Våler i Østfold 24. juli for to år siden.

Det ble brukt både jernstenger og macheter og kniv i angrepet, og 21 personer ble skadd.

Bakgrunnen var en konflikt som oppsto dagen før mellom en kurdisk familie og tsjetsjenske kvinner på mottaket. Dagen etter gikk en stor gruppe tsjetsjenere til angrep, og kvinner ble slått og sparket og stukket med kniv.

Transittmottaket i Våler blir lagt ned 30. juni, skriver Moss Avis. Bakgrunnen skal være at UDI ikke har så stort behov for oppsamlingsstasjoner lenger. Det har gjennom årene vært flere konflikter på og rundt mottaket, skriver avisen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2