Forgiftet brev inneholdt trusler

Brevet som førte til at to ansatte i Posten ble lagt på isolat lørdag, inneholdt trusler mot den israelske ambassaden.

Det opplyser politiet søndag. Brevet til den israelske ambassaden i Oslo var trolig også påført kjemisk eller organisk materiale som gjorde at dem som tok i konvolutten fikk ubehag og reaksjoner på huden og i øynene.

- Trusler inngikk i budskapet i brevet, men jeg ønsker ikke å gå i detalj rundt innholdet før vi har fått brevet frigitt av Folkehelseinstituttet. Da vil vi granske ordlyden i truslene og graden av trusler, sier vaktleder ved Sentralvakten i Oslo politidistrikt Per Olav Utgaard til Aftenposten.no.

Folkehelseinstituttet kunne søndag slå fast at det ikke dreide seg om noen form for bakteriell smittefare ved brevet. Det vil derfor mandag bli overlatt til politiet, som vil undersøke brevet for kjemikalier.

- Det var ikke spor av smitte, verken på konvolutten eller inne, sier Utgaard til NTB.

Politiet avhørte lørdag de to postansatte - en 28 år gammel leder og en 48 år gammel funksjonær. Sistnevnte sa at han tok i brevet og umiddelbart fikk utslett på armen. Da han kalte inn sin 28 år gamle leder i rommet, fikk 28-åringen raskt svie i øynene - uten å ha vært i fysisk kontakt med brevet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2