ØNSKER KLART REGELVERK:   Vi har veldig gode behandlingsmuligheter nå både på hjerteinfarkt og hjerneslag, men det avhenger av at vi kommer kjapt til pasienten. Vi har ikke all verdens tid, sier ambulansearbeider Tor Erling Hauge til TV 2.  (Foto: TV 2)
ØNSKER KLART REGELVERK: Vi har veldig gode behandlingsmuligheter nå både på hjerteinfarkt og hjerneslag, men det avhenger av at vi kommer kjapt til pasienten. Vi har ikke all verdens tid, sier ambulansearbeider Tor Erling Hauge til TV 2. (Foto: TV 2)

– Folk kan ha omkommet på grunn av manglende responstidkrav

I dag er det ingen krav til hvor lang tid det skal ta fra du ringer 113 til ambulansen er hos deg. Nå krever ambulansepersonellet selv responstidkrav.

For å sikre pasientene best mulig etterlyser ambulansepersonellet strengere, lovfestede krav - til seg selv. - Vi har veldig gode behandlingsmuligheter nå både på hjerteinfarkt og hjerneslag, men det avhenger av at vi kommer kjapt til pasienten. Vi har ikke all verdens tid, sier ambulansearbeider Tor Erling Hauge til TV 2. Les også: Ventet i to timer på ambulanse som var 100 meter unna - påf

Mer innhold fra TV 2