- Flytting av Veterinærhøgskolen bør revurderes

Høyres Elisabeth Aspaker mener det er aktuelt å revurdere hele flyttevedtaket dersom det er riktig at flyttingen av Norges veterinærhøgskole blir 1 milliard dyrere enn beregnet.

Hvis det stemmer at flyttingen 38 kilometer fra Oslo til Ås i Akershus blir mer enn 1 milliard kroner dyrere enn budsjettert, er det riktig å revurdere vedtaket, mener hun.

Regjeringen regnet med at prosjektet ville koste 2,3 milliarder kroner da vedtaket om flytting av veterinærutdanningen fra Oslo til Ås ble gjort 9. januar 2008. Men tall som Statsbygg har lagt fram for Veterinærforeningen viser at det blir milliardsprekk, skriver Nationen.

Fremskrittspartiets utdanningspolitiske talsmann, Tord Lien, karakteriserer overskridelsen som en skandale. Han mener at utgiftene ved å flytte skolen er «absurd bruk av skattebetalernes penger» når man ser på de utfordringene forsknings- og universitetsmiljøene står overfor. Han karakteriserer flyttingen som et «kroneksempel på mislykket distriktspolitikk».

- Det er vanskelig å finne faglige argumenter for å flytte veterinærmedisinen og veterinærforskningen til Ås, sier Lien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2