Flygelederne truer med streik i sommer

Det kan igjen bli kaos på norske flyplasser i sommer etter at flygelederne før helgen brøt lønnsforhandlingene.

Fredag ble det brudd i forhandlingene mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og Norsk Flygelederforening, skriver Aftenbladet.

Tidspunkt for mekling er foreløpig ikke fastsatt, men hvis partene ikke kommer til enighet kan det bli streik i månedsskifte juni/juli.

– Normalt tar det to uker før meklingen kommer i gang, men tidspunktet avhenger av når mekleren er klar for å møte partene. Dette kan begynne noe før eller etter de to ukene er gått, sier kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter til avisen.

Årsaken til bruddet med flygelederne skal hovedsakelig være uenighet om lønn. Flygelederne sa nei til et tilbud tilsvarende hva andre LO-organiserte i Avinor har godtatt.

– Det er beklagelig at vi ikke klarte å komme til enighet til tross for at det ble gitt et tilbud med samme ramme som for andre ansattegrupper i Avinor, sier forhandlingsleder Anne-Kari Bratten i Spekter.

Det har ikke lyktes avisa å få kontakt med sjefen for Norsk Flygelederforening.

Tidligere denne måneden gikk vekterne i sikkerhetskontrollen på flyplassene ut i en streik som rammet tusenvis av passasjerer. Etter en uke grep arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) inn med tvungen lønnsnemnd. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2