HEGE STORHAUG: Storhaug er informasjonsleder i HRS. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
HEGE STORHAUG: Storhaug er informasjonsleder i HRS. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Flertall på Stortinget for å ta pengestøtten fra Human Rights Service

Den politiske opposisjonen på Stortinget går nå inn for å frata Human Rights Service 1,8 millioner kroner i statsstøtte.

Det er et klart flertall på Stortinget for å frata HRS millionstøtten – etter at Venstre og Kristelig Folkeparti har klargjort sine standpunkter.

Sammen med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet venter regjeringens tidligere støttepartier at islamkritiske HRS lider samme skjebne som Islamsk Råd Norge (IRN), ifølge Aftenposten.

Mandag trakk regjeringen støtten til IRN.

Det er spesielt det siste forslaget til HRS om å be nordmenn fotografere og sende inn bilder av muslimer i Norge for å dokumentere det organisasjonen kaller den «kulturelle revolusjonen i Norge», som har fått begeret til å renne for mange folkevalgte.

KrFs Geir Jørgen Bekkevold mener HRS gjør det stikk motsatte av det man ønsker å oppnå ved å gi 1,8 millioner kroner til organisasjonen: fremme integrering og inkludering.

– Den siste kampanjen viser at de bare bidrar til å stigmatisere. Det er et stort, stort tankekors at HRS får så mye penger når de gjør det stikk motsatte av hva de andre organisasjonene står for, sier Bekkevold.

Statsminister Erna Solberg sier dette er en budsjettsak, og hun vil ikke kommentere det før etter statsbudsjettet presenteres torsdag.

Det er Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) som administrerer støtten til HRS.

(NTB)

Mer innhold fra TV 2