Tiltale:

Flere menn filmet og holdt kvinne fast mens hun ble voldtatt

Kvinnen skrek og gjorde motstand, men ble filmet, holdt fast og fratatt telefonen mens voldtekten pågikk, ifølge tiltalen.

FERDIG ETTERFORSKET: Politiet i Oslo har etterforsket voldtekten som skal behandles i Oslo tingrett i desember. Foto: Frode Sunde / TV 2
FERDIG ETTERFORSKET: Politiet i Oslo har etterforsket voldtekten som skal behandles i Oslo tingrett i desember. Foto: Frode Sunde / TV 2

Den påståtte voldtekten skjedde natt til torsdag 9. juli i fjor sommer.

Ifølge en tiltale som nylig ble tatt ut av statsadvokat Trude Antonsen, ble kvinnen voldtatt av en 25 år gammel mann i en leilighet på Torshov i Oslo.

Etter det TV 2 kjenner til, er det ikke en nær relasjon mellom fornærmede og de tiltalte mennene. Leiligheten ble disponert av en av de tiltalte.

Kvinnen skrek og gjorde fysisk motstand, mener påtalemyndigheten.

Nekter straffskyld

I tillegg til 25-åringen som utførte voldtekten, er tre menn tiltalt for å ha medvirket. De er i 30-, 40-, og 50-årene.

Den ene skal ha ropt ting som kan oppfattes som oppfordring til voldtekt, i tillegg til at han tok kvinnens telefon, mens en annen skal ha filmet overgrepet med sin egen telefon. Alle tre holdt kvinnen fast, ifølge tiltalen.

Mannen som utførte voldtekten, har ikke erkjent straffskyld. Utover det ønsker ikke hans forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, å kommentere saken.

Rettssak i desember

Også to av de tre medvirkerne nekter straffskyld, opplyser deres forsvarere Rikke de Vibe og Vegard Aaløkken. Den tredje medvirkerens forsvarer, advokat Henrik Bliksrud, ønsker ikke å kommentere saken.

Det ønsker heller ikke statsadvokat Trude Antonsen. Derfor er det ennå uklart hva påtalemyndigheten mener var foranledningen til hendelsen.

Saken kommer opp for Oslo tingrett i desember. Det er satt av seks dager til forhandlingene.