OSLOSOMMER: Hvalrossen Freya la seg forrige uke til rette på en båt i Frognerkilen i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
OSLOSOMMER: Hvalrossen Freya la seg forrige uke til rette på en båt i Frognerkilen i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Forsikringsselskap bekrefter:

Flere kjøpte båtforsikring da Freya startet å herje

Forsikringsselskapet Frende opplevde en overraskende trend etter at det ble delt bilder av den lodne skapningen.

Kjendishvalrossen Freya har de siste månedene fått stor oppmerksomhet på sin ferd innom ulike havner både på Sørlandet og Østlandet.

Sjøpattedyret har blitt særlig kjent for å ta seg til rette i flere fritidsbåter, på turen som blant annet har gått til Kragerø, Risør, Frognerkilen og Snarøya.

Nå opplyser forsikringsselskapet Frende at de opplever en økning i antall kunder som tegner båtforsikring, og hadde i forrige uke siden beste salgsuke hittil i år.

– Etter et jevnt godt sommersalg, så vi en økning på 51 prosent på båtforsikringer forrige uke, forteller kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring.

Vanligvis pleier salget av forsikringen å avta mot slutten av sommeren, og Tofterå Slettemoen mener at tallene er noe spesielle.

Forsikringsselskapet kan ikke utelukke at kjendispattedyret kan ha påvirket salget, selv om dette er veldig usikkert.

– Det spørs om vi har Freya å takke for det, sier Tofterå Slettemoen.

FERDEN FORTSETTER: Hvalrossen Freya har tatt turen til Snarøya i Bærum. På bildet befinner hun seg i Frognerkilen i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
FERDEN FORTSETTER: Hvalrossen Freya har tatt turen til Snarøya i Bærum. På bildet befinner hun seg i Frognerkilen i Oslo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Flere sjekker hva forsikringen dekker

Forsikringsselskapet Gjensidige forteller at de har fått mange henvendelser fra kunder som vil sjekke om forsikringen dekker det de ønsker.

– Det kom etter den første Freya-saken om en båteier som kun hadde delkasko, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad.

Han mener at disse kundene antageligvis oppgraderer forsikringen dersom de får beskjed om at delkasko ikke er tilstrekkelig.

– Men de fleste med båt til en viss pris og størrelse har allerede valgt kasko, sier Rysstad.

– Mange har dekning fra før

Forsikringsselskapet If har derimot ikke merket noen økning i antall som kjøper båtforsikring nå.

– Grunnen er jo at veldig mange har denne dekningen fra før. Hvis du er båtentusiast, har du kaskoforsikring på båten din, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If.

Fiskeridirektoratet mener hvalrossen Freya har det bra, og avsluttet mandag observasjonsoppdraget av henne i Oslofjorden.

Siden fredag har de vært til stede i Oslo med båten Rind for å holde øyet med dyret på rundt 600 kilo, som skapte mye oppstyr i forrige uke.

Tirsdag formiddag kom imidlertid nyheten om at Freya, etter en langhelg i Bærum, igjen er observert i Frognerkilen i Oslo.