REINNLEGGES: Mange pasienter opplever at de må legges inn igjen på sykehus etter endt behandling. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Colourbox)
REINNLEGGES: Mange pasienter opplever at de må legges inn igjen på sykehus etter endt behandling. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Colourbox)

Flere helsearbeidere mister lisensen

Rus, tyveri, vold og sex er de vanligste fellelsene.

I 2008 fratok Statens helsetilsyn yrkeslisensen fra 63 personer, mens antallet i fjor økte med om lag 50 prosent til 99, skriver Fædrelandsvennen.

Sex med pasienter

Misbruk av rusmidler i jobbsammenheng er den vanligste årsaken. Stjeling, overdrevet foreskriving av sterke medisiner og seksuell omgang med pasienter havnet også på årsakslista i tilfeller der lisensen ble inndratt.

Avisas oversikt for Vest-Agder og Aust-Agder viser at elleve leger, fjorten sykepleiere, ni hjelpepleiere, to tannleger, en omsorgsarbeider og en helsesekretær for tiden er uten lisens. Kjønnsfordelingen blant disse er lik.

Siden desember har lista blitt utvidet med seks nye ansatte i helseinstitusjoner på Sørlandet. Hardhendt behandling av klienter er også blant årsakene til inndragelse av autorisasjonen.

– Liten gruppe

Seniorrådgiver Jostein Vist jr. i Statens helsetilsyn mener likevel pasienter kan føle seg trygge ved norske sykehus.

– Ja, det tror jeg. I fjor mistet rundt 100 personer autorisasjonen i Norge. Med 300.000 helsepersonell er det en veldig liten gruppe, sier han. (©NTB)

Se reportasje fra TV 2 Nyhetskanalen (reporter: Leslie Tangen)

442918

Mer innhold fra TV 2