Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge

I løpet av det siste året har markerte ekstreme islamister deltatt på jegerkurs for å ta jegerprøven. Dermed kan de lovlig ha seks våpen hver.

Opplysningene bekreftes fra lokallag i Norges Jeger- og Fiskerforbund, den flerkulturelle friluftsorganisasjonen Wild-X og kilder i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagsavisen.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt kursdeltakere som har gitt uttrykk for meget ytterliggående standpunkter på jegerprøvekurs. De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier leder Tor Bach i Wild-X.

Han ble svært bekymret og varslet myndighetene.

– Med bestått jegerprøve vil man kunne ha inntil seks våpen registrert på sitt navn. Rifler og hagler som i gale hender er farlige, sier Bach.

Etter det avisen erfarer, kommer islamistene det er snakk om fra land i Nord- og Vest-Afrika. De skal være tilknyttet den ytterliggående gruppen Profetens Ummah, som er en av gruppene PST holder under oppsyn. I tillegg skal en mann tilknyttet Ansar-Al-Sunna, som var en gruppe som dukket opp tidligere i år, ha deltatt på jegerkurs. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2