First House har kunngjort kundelista til Røse

Norsk olje og gass, Euronext og NHO er blant kundene påtroppende barne- og familieministervikar Ida Lindtveit Røse (KrF) har jobbet med, opplyser First House.

Ida Lindtveit Røse (KrF), blir tidenes yngste statsråd. Foto: Thomas Evensen / TV 2
Ida Lindtveit Røse (KrF), blir tidenes yngste statsråd. Foto: Thomas Evensen / TV 2

Røse hadde en midlertidig stilling i First House fra 6. mars til 12. oktober i fjor, opplyser kommunikasjonsbyrået.

– Hun virker dyktig og godt kvalifisert på alle måter, men det jeg er kritisk til er at regjeringen nok en gang velger en statsråd med bakgrunn fra First House, sier MDG-politiker Eivind Trædal til Dagbladet.

Han peker på at dette har vært problematisert flere ganger, først i Stoltenberg-regjeringen med Bjarne Håkon Hanssen og sist med Sylvi Listhaug (Frp) og Tor Mikkel Wara (Frp) som begge kom fra jobb i det samme firmaet.

Offentliggjør kundeliste

Røse sier til Dagbladet at hun vil følge de ordinære habilitetsreglene i regjeringen.

– Jeg vil også be min tidligere arbeidsgiver om å offentliggjøre hvilke kunder jeg har jobbet med i de månedene jeg var konsulent, sier hun.

Mandag ble Røses kundeliste offentliggjort. På den står:

* Norsk olje og gass

* NHO

* Norsk Takst

* Prosafe SE

* Interel France SAS

* Lederne

* Roche Norge AS

* Euronext

* Harald A Møller AS

– Ida Lindtveit Røse har ikke hatt selvstendig kundeansvar i den perioden hun jobbet hos oss, skriver First House i en pressemelding.

Ida Lindtveit Røse var leder for Kristelig Folkepartis Ungdom fra 2015 til 2017. I lokalpolitikken har hun vært gruppeleder for KrF i hjemkommunen Oppegård i gamle Akershus. I dag er hun gruppeleder for KrF på fylkestinget i Viken.

I tillegg til de politiske vervene har den påtroppende statsråden arbeidet som rådgiver i NHOs forening for kunnskaps- og teknologivirksomheter, Abelia.

Når Røse (27) tiltrer som statsrådsvikar tirsdag 2. juni, blir hun den yngste statsråden i Norge noen gang.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2