Fire pågrepet etter asylbråk i Hedmark

Politiet pågrep mandag kveld fire personer etter en slåsskamp på Haslemoen transittmottak i Hedmark. Flere ble skadd, men ingen av dem alvorlig.

Politipatruljer fra både Elverum og Kongsvinger rykket ut da meldingene om slagsmål kom ved 22-tiden mandag.

– Både ansatte og beboere på stedet har blitt slått og skadet, men det er ikke meldt om noen alvorlig personskade. Fire personer er pågrepet og kjørt til sentralarresten på Hamar, sier operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Ifølge operasjonslederen var bråket i ferd med å roe seg da politiet ankom, og de fikk raskt kontroll på situasjonen.

– Det ble håndgemeng mellom noen beboere. Noen av våre ansatte forsøkte å skille partene, men det ble bare mer bråk, sier mottaksleder Kjell Åge Moen til Glåmdalen.

Også for en drøy uke siden oppsto det bråk på asylmottaket. En av beboerne fortalte til Glåmdalen i helgen at det da ble dannet to grupper da slagsmålet brøt ut, og at folk løp rundt i kantina, hentet kniver og gikk i forsvarsposisjon da politiet skulle gripe inn.

– Det virker som det har vært mer bråk der i det siste. Vi har hatt flere utrykninger der de siste ukene, senest nå i helgen, sier Rygh til NTB.

60 av beboerne som ble evakuert da Lier ventemottak ble påtent i begynnelsen av juli, ble midlertidig innkvartert på Haslemoen transittmottak. Bemanningen ved mottaket ble i den forbindelse økt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2