Fire års fengsel for seksuell omgang med 13-åring

En 19 år gammel mann er dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med ei 13 år gammel jente. At mannen la ut en video av jenta på internett, gjorde at retten ga mannen skjerpet straff.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 3,5 års fengsel, men dommeren i Asker og Bærum tingrett la på et halvt år ekstra. Videoen 19-åringen publiserte på et pornografisk nettsted, ga alene ett års fengsel ekstra, skriver VG.

De to ble kjent med hverandre våren 2010 etter at 13-åringen hadde registrert seg på et nettsted som formidler kontakt. I dommen går det fram at 19-åringen og 13-åringen hadde seksuell omgang en rekke steder, blant annet under et kinobesøk der det var barnefamilier til stede. Også dette var straffeskjerpende, fastslår retten.

Videoen av jenta la 19-åringen ut etter at kontakten mellom dem ble brutt. Den spredte seg til minst ni nettsteder, og bare på ett av disse nettstedene er filmen sett av over 30.000 personer. Det var på bakgrunn av filmen at jentas foreldre ble oppmerksomme på saken og gikk til politiet.

Filmen har skapt store problemer for jenta, og det har vist seg å være svært vanskelig å få slettet den.

– Jeg synes dommen er viktig fordi den gir sterke signaler om at det å legge ut bilder/film av overgrep mot mindreårige på nettet er handlinger samfunnet tar sterk avstand fra, sier jentas bistandsadvokat Hege Salomon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2