Fikk 72.000 i erstatning etter parkeringsbot

En tre år lang kamp mot Norges største parkeringsselskap Q-Park, på grunn av et gebyr på 700 kroner, resulterte i at bilisten Leif W. Erichsen fikk 72.000 kroner i erstatning.

27. april for tre år siden satte Erichsen fra seg bilen på en parkeringsplass utenfor Bydel Vestre Aker på Huseby i Oslo. Han fant en der det sto «parkering mot betaling» og betalte 20 kroner. Da han kom tilbake lå det et parkeringsgebyr på 700 kroner under viskeren.

Pekte feil vei

– Parkeringsvakten bare lo og smilte og pekte på et skilt der det sto «Reservert parkering. Hjemmetjenesten». Så kjørte han, forteller Erichsen til DN.no. Skiltet pekte imidlertid en helt annen retning enn der Erichsen hadde parkert.

– Det var en parkeringsfelle. Rett og slett lureri. Parkeringsvakten satt i bilen og ventet til jeg hadde betalt i stedet for å si at jeg heller måtte parkere blant rekken av biler bak, sier Erichsen.

Han bestemte seg for å forfølge saken og i Forliksrådet fikk han fullt medhold i at skiltingen var villedende.

Betalt for advokat

Men han stoppet ikke der. Han forlangte også betalt for alle timene han hadde brukt som sin egen advokat. I fjor høst fikk han i en fraværsdom i Forliksrådet medhold i at også dette kravet var berettiget – og i januar i år tok Namsmannen tvangsutlegg i Q-Parks konto – etter at selskapet nektet å betale, til tross for at tingretten hadde avvist anken deres, og kravet dermed var rettskraftig.

– Hovedårsaken til at parkeringsselskapene skriver ut bøter i vilden sky er at de maksimalt risikerer å måtte frafalle de 700 kronene de har ilagt. Det er ikke noe moro å kjøre slike saker. Men noen må gjøre det, ellers blir det jo ingen endring, sier Erichsen til DN.no. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2