ÅPNER OPP: Fra 1. juli åpner Thailand opp for fullt. Da forsvinner omtrent alle koronarelaterte restriksjoner for å komme inn i landet. Foto: Nilsson, Joakim / NTB.
ÅPNER OPP: Fra 1. juli åpner Thailand opp for fullt. Da forsvinner omtrent alle koronarelaterte restriksjoner for å komme inn i landet. Foto: Nilsson, Joakim / NTB.

Ferieparadis åpner opp igjen

Fra 1. juli forsvinner omtrent alle koronarelaterte restriksjoner for å komme inn i Thailand. Da åpner landet for fullt, bekrefter Thailands regjering.

Besøkende slipper nå å registrere seg før ankomst via nettjenesten Thailand Pass, og alle karanteneregler opphører.

Også kravet om helserelatert koronaforsikring forsvinner, skriver Nettavisen.

Selv om kravet om munnbind forsvinner, anbefaler myndighetene at folk tar på seg munnbind i tett befolkede rom og i rom med dårlig ventilasjon. Bangkoks T-baneselskap har kunngjort at de fortsatt vil kreve bruk av munnbind.

Ifølge Nettavisen blir det faktisk enklere enn før pandemien å reise til Thailand. Dette fordi det også blir slutt på kravet om utfylling av innreisepapirene de fleste turister fyller ut kort tid før landing – og som har blitt gjennomgått av tjenestemenn på flyplassen.

Det eneste turister nå trenger, er enten et vaksinasjonsbevis eller gjennomført test før ankomst.

Endringen skjer blant annet i håp om å få fart på den thailandske økonomien, som har vært hardt rammet av koronapandemien. Hittil i 2022 har Thailand tatt imot 1,6 millioner turister, mot oppunder 20 millioner i samme periode i 2019.

Pandemien er nå på hell i Thailand, og det registreres rundt 2.500 smittetilfeller hver dag. Minst tre firedeler av befolkningen har fått to vaksinedoser, 40 prosent har fått tre.

(©NTB)