Feil på brannslokkeapparater solgt i Norge

Det er avdekket feil på enkelte typer brannslokkeapparater som er blitt solgt i Norge i løpet av de siste to årene.

Feilen gjør at apparatene i noen tilfeller ikke vil fungere som de skal, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Det er viktig at apparatene blir levert inn for kontroll, opplyser overingeniør Bjørn Kristiansen i DSB i en pressemelding.

De berørte apparatene ble produsert mellom desember 2006 og oktober 2008, og er trykkladde pulverslokkere på 6, 9 og 12 kilo. Følgende typer er berørt:

*Gloria type PD6GA og PD12GA

* NOHA type P6G og P12G

* Redo (Tempus) type 6PN og 9PN

Apparattypen er påført forsideetiketten, og eiere av disse apparatene må levere dem inn for kontroll og eventuell utbedring. Det er gratis, og informasjon om hvordan det skal gjøres finnes på nettstedene til produsentene Gloria, NOHA og Redo (Tempus). Det er også mulig å ringe til selskapene på 35 57 90 27 (Gloria), 51 81 60 13 (NOHA), og 800 30 730 (Redo (Tempus)).

Apparatene har hatt nødvendige godkjenninger, men feilen som nå er avdekket, består i at apparatene er levert med for lang ventilspindel i utløserhåndtaket.

– Når sikringspinnen trekkes ut og håndtaket trykkes ned for å utløse apparatet, kan ventilspindelen bøye seg eller sette seg fast slik at apparatet ikke virker, opplyser Kristiansen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2