StatoilHydro annonserer ny milliardsprekk på Snøhvit anlegget. (Foto: Terje Bendiksby)
StatoilHydro annonserer ny milliardsprekk på Snøhvit anlegget. (Foto: Terje Bendiksby)

Fant mer gass nord for Snøhvit

Det svenske selskapet Lundin fant gass, men tror fortsatt på et det er et oljeførende lag nord for Snøhvitfeltet i Barentshavet.

Fredag kunne Oljedirektoratet offentliggjøre nok et gassfunn i Barentshavet. Denne gangen på Skalle som ligger 25 kilometer nord for Snøhvitfeltet i den sørvestlige delen av Barentshavet.

Ny optimisme

Foreløpige beregninger viser at funnet kan ligge på mellom 2,5 og 8 milliarder standard kubikkmeter gass. Det er et lite funn, og utgjør mellom 15 og 50 millioner oljeekvivalenter.

I vår varslet operatøren Lundin i en børsmelding at de har håp om å finne så mye som 250 millioner fat oljeekvivalenter på Skalle-prospektet. Det er like mye som Skrugard-feltet som ble offentliggjort 1. april i år og har brakt ny optimisme i Barentshavet.

Dypere boring

– Nå har vi funnet gass på Skalle, men det finnes potensial for olje litt dypere på Skalle og ytterligere strukturer i samme leteblokk. Hvis vi skal se etter olje, må vi dypere enn denne boringen, sier informasjonssjef Maria Hamilton i Lundin til NTB.

Hun understreker at nærheten til Snøhvit gjør det mulig å utnytte gassfunnet som en tilleggsressurs til LNG-produksjonen på Melkøya utenfor Hammerfest. Skalleboringen er den første boringen Lundin gjennomfører som operatør i Barentshavet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2