Klokken 05.24 natt til lørdag fikk politiet melding om brann på en campingplass på Sokn. Foto: Stein Akre
Klokken 05.24 natt til lørdag fikk politiet melding om brann på en campingplass på Sokn. Foto: Stein Akre

Familie på tre omkom i brann på campingplass

Politiet i Rogaland har grunn til å tro at de tre som døde i brannen i Rogaland lørdag er en familie bestående av far, mor og sønn.

– Tre personer er bekreftet omkommet etter brannen, sier etterforskningsleder Per Gunnar Kvame i en pressemelding.

Politiet i Rogaland har grunn til å tro at de tre omkomne er en familie bestående av far, mor og sønn fra Sandnes kommune.

De tre ble funnet i campingvognen som brant.

– Det er ikke meldt om flere savnede enn de tre som er funnet omkommet. Kriminalteknikere jobber på stedet og politiet etterforsker saken, sier Kvame.

Sterk vind

Politiet fikk melding om brannen i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune klokken 05.24 lørdag morgen.

Campingvognen var overtent da nødetatene kom til stedet.

– Vi fikk melding om en brann i en campingvogn. Brannen spredte seg videre, sier operasjonsleder Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB klokka 6.

Operasjonslederen sier at det først var sterk vind i området.

Brannvesenet meldte klokka 6.15 at ilden var slukket.

Satt inn kriseteam

– Rennesøy kommune har kalt ut kriseteamet for ivaretakelse av de involverte campinggjestene, opplyser politiet på Twitter.

– Vi vet ikke hvor brannen startet. Det har heller ikke vitner gitt oss noen gode opplysninger om. Vi håper de kriminaltekniske undersøkelsene skal gi oss et svar på det, sier Kvame til NTB.

Han opplyser videre at etterforskningen pågår for fullt og legger til at politiet ikke vil komme med flere opplysninger i saken lørdag.

– Alle er berørt

Campinggjestene er i sjokk etter nattens tragiske hendelse, ifølge Stavanger Aftenblad. Noen tok turen bort for å se den utbrente vogna, som politiet har sperret av og dekket med en presenning.

– Alle er berørt av det som har skjedd. Det er helt forferdelig, sier Åshild Egeli, talsperson for velforeningen på Sokn Camping.

Marit Wang og hennes mann sov i campingbilen like ved den utbrente campingvogna.

– Jeg våknet plutselig av et stort smell. Først trodde jeg noen skøyt opp raketter. Mannen min løftet på gardinet og så at campingvogna ved siden av sto i full fyr, sier hun.​

(©NTB / TV 2)

Mer innhold fra TV 2