Roger Klokset, leder for Norske SAS-flygernes forening, håper på en løsning i løpet av torsdagen. Samtidig påpeker han at det ikke er gitt at en løsning er nært forestående. Foto: ALI LORESTANI / TT NYHETSBYRÅN / NTB
Roger Klokset, leder for Norske SAS-flygernes forening, håper på en løsning i løpet av torsdagen. Samtidig påpeker han at det ikke er gitt at en løsning er nært forestående. Foto: ALI LORESTANI / TT NYHETSBYRÅN / NTB
SAS-streiken:

Fagforeningsleder håper på løsning i dag

STOCKHOLM/OSLO (TV 2): Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, sier han håper å lande en avtale i løpet av torsdag.

SAS-streiken fortsetter på dag 11, men partene har igjen satt seg ned ved forhandlingsbordet i Stockholm. Torsdag skal forhandlingene etter planen starte klokken 9.

Mats Wilhelm Ruland hos Riksmekleren sier han forventer to løsningsorienterte parter ved meklingsstart.

– Det er ekstremt viktig å finne en løsning, sier Ruland, og fortsetter:

– Det er et selskap som er i en veldig krevende økonomisk situasjon. Det er en ansattgruppe som har vært ute i en konflikt lenge, hvor mange også er permitterte. Og ikke minst er det mange titusener som er berørt av denne konflikten.

SAS og pilotene håper på løsning

Marianne Hernes, forhandlingsleder for SAS, sier hun er optimistisk før dagens meklingsrunde.

– Jeg håper jo at vi har den samme konstruktiviteten som vi hadde i går, og at vi fortsetter å jobbe med å finne en løsning.

Også Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, fremstår som optimistisk i det han entrer Næringslivets hus – hvor meklingen holdes.

– Hva slags forventninger har du?

– Som alltid har jeg en forventning om at vi kan få løst det her. Det er derfor vi er her, svarer Klokset til TV 2.

SAS-streiken: – Ligger an til intense forhandlinger

Det jobbes intensivt

– Kan det bli en løsning i dag?

– Det kan det, men det trenger ikke.

– Vi jobber intensivt. Det er ingen dødtid. Det er en kombinasjon av internmøter og møter med motparten. Mekleren er involvert også, sånn som det alltid er.

– Blir det en avtale i dag?

– Jeg vet ikke. Jeg håper det.

– Trist at det har tatt så lang tid

SAS sitt estimat anslår at selskapet taper mellom 100- 130 millioner kroner hver dag streiken pågår.

Etter halvannen ukes streik kan selskapet ha tapt over en milliard kroner. SAS hadde 7,8 milliarder svenske kroner i kontanter per 30. juni 2022.

I tillegg rammes plass mellom 30.000 og 45.000 passasjerer daglig som følge av streiken.

– Hva vil du si til de tusener som er rammet av denne streiken?, spør E24 sin journalist på stedet.

– Det er utrolig trist at det har tatt så lang tid, og vi får håpe at vi har en arbeidsgiver som også ser det sånn, og er villig til å strekke seg for å få avslutte dette, svarer Jan Levi Skogvang, leder for Norsk Pilotforbund.

Bare i løpet av torsdag har 171 flygninger til og fra Norge blitt kansellert som følge av SAS-streiken, ifølge tall fra Avinors hjemmesider.

Mer innhold fra TV 2