Færre asylsøknader i april

I april i år ble det registrert 1.192 søknader om asyl hos Utlendingsdirektoratet (UDI). Det er en nedgang på 8 prosent siden mars.

I januar ble det registrert 1.345 søknader, i februar 1.189 og i mars 1.345. Totalt sett etter årets første fire måneder er det en nedgang i antall asylsøknader sammenlignet med i fjor.

Det har vært størst nedgang i antallet asylsøkere fra Irak, april måneds 79 asylsøknader er under halvparten av de 202 som ble registrert i januar, og også en kraftig nedgang fra mars, da det kom 129 søknader, melder UDI.

Antall asylsøkere fra Afghanistan øker mest, og afghanere har nå etablert seg som den klart største gruppen asylsøkere til Norge, foran Eritrea og Somalia.

I april ble det registrert 278 asylsøknader fra Afghanistan, mot 252 i mars. Afghanere står dermed for 20 prosent av alle registrerte asylsøknader så langt i år.

Nesten halvparten av de afghanske asylsøkerne er enslige og under 18 år. Denne gruppen utgjør 76 prosent av de totalt 168 asylsøkerne som ble registrert som enslige mindreårige i april måned. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2