Etterforsker politiet etter politidrap

Spesialenheten for politisaker skal etterforske politiets rolle i forbindelse med bildrapet på politimannen Børge Ivarsen i forrige uke. Politifolk i både Rogaland, Buskerud og Agder skal avhøres.

Få dager før 27-åringen kjørte ned og drepte politimannen, ble han anholdt av politiet i Drammen. Han var på rømmen fra en behandlingsinstitusjon da han ble tatt for å kjøre en stjålet bil i påvirket tilstand.

Politiet i Rogaland hadde loggført at 27-åringen hadde rømt fra åpen soning, men politiet i Drammen hadde ikke fått dette med seg. Dermed fant de ingen grunn til å holde på mannen.

Onsdag i forrige uke truet den 27 år gamle rømlingen til seg en bil fra en kvinne i Drammen. Samme natt kjørte han sørover, og ved 3.30-tiden torsdag morgen kjørte han ned og drepte Børge Ivarsen idet den erfarne politimannen var i ferd med å legge ut spikermatter på E18 ved Grimstad.

- Etterforskerne fra Spesialenheten kommer til Kristiansand tirsdag for å starte avhørene av politifolk i Agder politidistrikt. Senere skal de også vurdere om politiet i Drammen og Rogaland fulgte gjeldende rutiner, opplyser Einar Drægebø, advokat og leder for spesialenheten i Vest-Norge. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2