Erklærte seg skyldig i overgrep mot gutter

En 36-åring fra Bodø sa seg skyldig i til dels grove seksuelle overgrep mot elleve gutter fra hele landet da saken mot ham startet mandag.

– Ja, jeg erkjenner straffskyld for alle, svarte 36-åringen da den to uker lange rettssaken startet i Salten tingrett.

To uker er satt av tid den spesielle rettssaken som omfatter en rekke overgrep mot unge gutter. Ved åpningen mandag besluttet retten at saken skal gå for lukkede dører. Men pressen og nær familie til guttene får lov til å være til stede under rettsforhandlingene.

– Det sentrale problemet i denne saken vil ikke være om tiltalte har utført overgrepene, men mer omfang og karakter av det som har skjedd, sa aktor, statsadvokat Jonas Nerdal, ved starten av saken.

36-åringen er tiltalt for seksuelle overgrep mot elleve gutter fra hele landet som i dag er mellom 10 og 20 år gamle. De alvorligste tiltalepunktene gjelder samleie med to av guttene. Den ene av de to var ifølge tiltalen sju år da overgrepene startet i 1997. Den andre var elleve år da han i ifølge tiltalen skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep i fjor høst.

Ifølge tiltalen har 36-åringen også lokket åtte av guttene til å vise seg fram på nettet nakne og «utvise seksuell aktivitet» foran et webkamera. Flere av guttene trodde de viste seg fram for en 15 år gammel jente. Etterforskningen har vist at 36-åringen hadde 1.000 kontakter på direktemeldingstjenesten Windows Live Messenger tilknyttet den falske identiteten.

På 36-åringens PC er det gjort beslag av et stort antall bilder og 325 filmer som viser barn i seksuell aktivitet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2