ULYKKE: Resultatet av ulykken er brudd i nakken, lårhalsbrudd og brudd i fingeren. Tre uker senere preger skadene ham fortsatt. Foto: Privat
ULYKKE: Resultatet av ulykken er brudd i nakken, lårhalsbrudd og brudd i fingeren. Tre uker senere preger skadene ham fortsatt. Foto: Privat

Erik (48) syklet i 60 kilometer i timen da det smalt

Syklisten husker bare deler av den stygge ulykken.

Tromsøværingen Erik Steene (48) sykler flere ganger i uken - gjerne med andre kamerater eller på vei til jobb.

For tre uker siden skulle Steene delta i nord-norsk mesterskap (NMN) i landeveisritt i Harstad.

Mesterskapet skulle vise seg å bli en av hans siste på lang tid.

I en nedoverbakke, med hastighet på 60 kilometer i timen, klarer ikke Steene å vike unna da en elg plutselig løper inn på veien fra deres høyre side.

Så smeller det hardt.

ULYKKE: Spor etter elgen på sykkelrattet. Foto: Privat
ULYKKE: Spor etter elgen på sykkelrattet. Foto: Privat

– Når jeg ser på sykkelen i ettertid, så ser jeg fortsatt elgehår på sykkelstyret. Det er vel flaks at jeg overlevde, men veldig uflaks at det plutselig var en elg der, forteller Erik Steene til TV 2.

Steene og en annen syklist blir sendt til sykehuset.

Traff rett inn i elgen

Saken er omtalt av blant annet Avisa Nordland og IHarstad.

Steene har et stort hull i hukommelsen etter smellet. Det siste han husker er glimtvis en elg i det syklisten treffer.

– Jeg traff rett inn i elgen. Det ble et hardt sammenstøt. Jeg var bevisstløs en stund etter ulykken, men jeg husker alt fram til krasjet. Jeg har en slags formening om at noen ropte elg. Så ble det svart, forteller han.

Resultatet av ulykken er brudd i nakken, lårhalsbrudd og brudd i fingeren. Tre uker senere preger skadene ham fortsatt.

– Det var heldigvis ingen nevrologiske skader, men det er begrenset hvor mye jeg kan bevege på hodet. Hvor lenge jeg blir vekke fra jobben, er foreløpig usikkert. Også plages jeg fortsatt med hodepine.

Tilbake på sykkelen

Syklisten må belage seg på å bruke nakkekrage og være delvis sykemeldt i et par uker. Til vanlig jobber Steene som kvalitetsleder i teknologiselskapet Arcticzymes.

SYKEHUS: Erik Steene måtte operere etter ulykken. Foto: Privat
SYKEHUS: Erik Steene måtte operere etter ulykken. Foto: Privat

– Nå må jeg bare fokusere på å få kroppen til å fungere ordentlig igjen. Jeg har heldigvis fått masse støtte og besøk, men det blir jo litt ekstra på kona. Det blir jo det.

For tiden holder han til på Vigør for rehabilitering.

– Jeg trenger jo litt hjelp med den kragen. I tillegg ble jeg veid her og så at jeg har tapt omtrent fem kilo på de ukene jeg har ligget i ro.

– Hva tenker du om å sykle igjen?

– Jeg satser på at det skal gå helt fint, men jeg må tenke litt mer på om jeg skal sykle i konkurranse igjen. Det er kanskje litt mer risikofylt.

I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev TV 2 at Erik Steene var ute og syklet med kamerater da ulykken traff. I ettertid har TV 2 blitt gjort oppmerksomme på at dette var et mesterskap i landeveisritt. Artikkelen ble rettet 06. oktober kl. 23.